• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Nouryon (voorheen Akzonobel) is een van de bedrijven die meedoet aan de actie ‘Fietsmaatjes’. Anita Harperink werkt als HR Business Partner bij Nouryon in Hengelo. Hier maken ze zout dat wordt gebruikt voor allerlei toepassingen: van wegenzout tot het zout dat jij in de keuken gebruikt. Anita vertelt over de ervaring met Fietsmaatjes.

Twente Mobiel 
Anita: “We werken al een lange tijd samen met Twente Mobiel. Voorheen hebben we al aan meerdere acties deelgenomen. Zo kwamen we ook bij de actie Fietsmaatjes. Twente Mobiel nam contact met ons op en we dachten meteen: leuk project, dat gaan we doen. Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker. We moeten met z’n allen langer blijven werken, dus dan moeten we fit blijven op een leuke manier. In het kader van gezondheid proberen wij onze collega’s te stimuleren met dit soort projecten.

Tips

Hoe meer mensen fietsen hoe beter 
Bij ons in de organisatie heeft de fiets een prominente plaats. Veel mensen wonen redelijk dichtbij het werk, dus veel mensen gaan al op de fiets. Toch sprak deze actie aan, want hoe meer mensen op de fiets hoe beter. Er werken 360 mensen bij ons in Hengelo en hiervan deden enkele tientallen mee aan Fietsmaatjes. De mensen waren er erg enthousiast over het project. Inmiddels kom ik echt meer mensen tegen in het fietsenhok dan voorheen. Het staat gewoon vol! Dat was voorheen nog niet het geval.

Fietsstimulering 

Naast het Fietsmaatjes-project stimuleren we het gebruik van de fiets op meer manieren. Zo hebben we een fietsplan. Dit is een landelijke regeling waarbij werknemers belastingvriendelijk een nieuwe fiets kunnen kopen.”

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl