• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

  Stuur de nieuwsbrief naar:

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

René Teeuwen

06 5209 5017

Met de voucherregeling thuiswerkplannen kunnen werkgevers een externe adviseur inhuren om een thuiswerkplan op te stellen. Met als doel om werknemers een deel van hun werktijd structureel te laten thuiswerken en tegelijk te zorgen voor een goede spreiding van mobiliteit.

Aanvragen van de subsidie kan tot uiterlijk 30 november 2022 17.00 uur of totdat het maximale budget bereikt is.

Het voeren van het gesprek over hybride werken tussen werkgevers en werknemers is niet altijd makkelijk. Werkgevers geven aan dat het lastig is om een juiste balans in te vinden. De één wil niet meer naar kantoor, de ander wil niet meer thuiswerken. Wil jij als werkgever hulp bij het voeren van dit gesprek, en bij het creëren van een nieuwe richtlijn? Maak dan gebruik van de voucherregeling waarbij je samen met een deskundige een plan van aanpak maakt. Op de website van Provincie Overijssel vind je meer informatie over deze regeling.

 

Nieuwe regeling bleek een goede tool

Bij de start van de coronapandemie hebben we met extra middelen een subsidieregeling ontwikkeld genaamd “subsidie Voucherregeling thuiswerkplannen”. Een subsidie waarmee je een externe adviseur kunt inschakelen om een thuiswerkplan op te laten stellen. Het afgelopen jaar hebben we al onze partners geïnformeerd over de regeling. Dat heeft geresulteerd in bijna 40 aanvragen van de voucher.

De regeling is echter nog niet uitgenut en loopt nog tot het einde van dit jaar. Er is nog ruimte voor minimaal 15 aanvragen. Uit het contact met onze partners blijkt dat het een onderwerp is dat eigenlijk overal speelt. Bijna ieder bedrijf had of heeft een werkgroep om invulling te geven aan het thuiswerken. Het ging en gaat daarbij vooral vaak om vergoedingen en fiscale regelingen en inrichting van de thuiswerkplek. Dat maakte dat het in de praktijk vaak niet nodig was om ook daadwerkelijk gebruik te maken van onze regeling.

Nieuwe fase

Nu zitten we echter in een fase waarin weer meer mensen naar kantoor reizen. Daarbij kiezen ze vaker voor de auto omdat ze deels het ov nog links laat liggen. Mede daardoor ervaren we zelfs weer files en vertragingen! In het contact met werkgevers merken we wel dat ze in de praktijk tegen twee zaken aanlopen:

 1. Spreiden over de week: hoe zorg je dat niet iedereen op woensdag en vrijdag thuiswerkt? Nu is het kantoor en vooral het parkeerterrein overvol op de dinsdag en donderdag.
 2. Hybride vergaderen: wat organiseren we en welke richtlijnen hanteren we. Nu zijn medewerkers zoekende en is de helft aanwezig en de helft belt in, zonder dat het voor elkaar duidelijk is waarom.

 

Als we kijken naar onze huidige subsidieregeling zouden werkgevers deze nu ook prima kunnen inzetten om juist met deze punten aan de slag te gaan. Concreet zou je dan met de volgende vragen aan de slag kunnen gaan:

 • In welke mate spreidt de werkgever de thuiswerkdagen van medewerkers over de week?
 • In hoeverre mogen medewerkers die naar het werk komen, ook buiten de spits reizen?
 • Wat zijn de afspraken over de begintijden van vergaderen op het werk?
 • Hoe is per week zichtbaar wie op bepaalde dagen thuiswerkt?
 • Hoe zijn face-to-face afspraken geregeld?
 • Hoe is het contact geregeld tussen medewerkers die thuiswerken en medewerkers die op het werk zijn?

Nog even een eindsprint!

Dit maakt dat onze voucherregeling juist nu ook nog goed inzetbaar is bij bedrijven. Dat bedrijven prima de bijdrage van 3.000-4.000 euro kunnen inzetten om zich juist op deze twee punten te laten adviseren.

Maak er meteen gebruik van

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
 • Tip je werkgever

 • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
 • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

René Teeuwen

06 5209 5017

r.teeuwen@overijssel.nl