• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

In 2025 stopt de subsidie voor het aanschaffen van elektrische bedrijfswagens en personenauto’s. Tegelijkertijd worden in verschillende gemeenten zero-emissie zones ingevoerd. Overweeg je om nieuwe auto’s aan te schaffen voor je bedrijf? Tot eind december kun je nog van de subsidies gebruikmaken!

In 2025 worden in verschillende gemeentes zero-emissie zones ingevoerd. In Overijssel speelt dit in Zwolle en Deventer, en vanaf juli ook in Enschede. In deze zones mogen alleen bestelwagens en vrachtwagens rijden die geen uitlaatgassen uitstoten. Dit geldt vanaf 2025 alleen voor nieuwe bestelbussen en vrachtwagens, maar vanaf eind 2030 voor allemaal. Wel zijn er overgangsregelingen en uitzonderingen. Ook kan de gemeenten ontheffingen verlenen en wil het nieuwe kabinet kijken of de zero-emissie zones kunnen worden uitgesteld. (bron: Ondernemers weten weg naar elektrische bestelbus te vinden | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl)

De subsidies voor het aanschaffen van elektrische bedrijfsauto’s en personenauto’s stoppen echter definitief op 1 januari. Mocht je daar nog van willen meeprofiteren, wees er dan snel bij. De subsidie voor bedrijfsauto’s geldt bij zowel kopen als leasen van auto’s. Bij operational lease kan de leasemaatschappij de SEBA subsidie aanvragen.

Bedrijfsauto: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) (rvo.nl)

Lees meer over aanschaf nieuwe elektrische personenauto: Subsidie voor koop van een nieuwe elektrische personenauto (rvo.nl)

 

Subsidie nieuwe elektrische auto

Na 2024 is het ook niet meer mogelijk om aanschafsubsidie aan te vragen voor een nieuwe elektrische auto. Wie nog wil profiteren van een tegemoetkoming van €2.950 op de aanschaf van een nieuwe EV met een maximale cataloguswaarde van €45.000, kan hier tot eind december gebruik van maken. Van de 58 miljoen die begin dit jaar ter beschikking werd gesteld, is nog altijd een derde over. Op moment van schrijven is er in ruim zes maanden tijd voor 27,72 miljoen (48,8 procent) subsidie aangevraagd voor de aankoop van een nieuwe elektrische auto. Voor 9.397 auto’s, om precies te zijn. Er is nog 30,28 miljoen over (52,2 procent), goed voor 10.264 aanvragen.

 

Aanschafsubsidie tweedehands elektrische personenauto's

Op de Aanvullende Post stond tot en met 2029 in totaal 528 miljoen euro gereserveerd voor de verlenging van de aanschafsubsidie voor tweedehands elektrische personenauto’s (SEPP). De verlenging van de regeling gaat echter niet door, omdat een nieuwe tariefkorting voor emissievrije personenauto’s in de motorrijtijgenbelasting wordt ingevoerd. De gereserveerde middelen voor de SEPP worden ter dekking van de tariefkorting binnen het uitgavenkader afgeboekt en binnen het inkomstenkader opgeboekt.

De aanschafsubsidie voor tweedehands elektrische personenauto’s (SEPP) vervalt na 2024. De vorig jaar aangekondigde verlenging gaat niet door.

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl