• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

1. Mobiliteitsindex

1

Mobiliteitsindex voor advies op jouw mobiliteitsbeleid

Zo werkt de Mobiliteitsindex voor werkgevers

Wil je een aantrekkelijke werkgever blijven, je medewerkers vitaal houden, bereikbaar blijven of jullie CO2-uitstoot verminderen? Vul kosteloos de Mobiliteitsindex in en je weet direct hoe jouw mobiliteitsbeleid ervoor staat in vergelijking tot andere werkgevers en branchegenoten. De Mobiliteitsindex is een laagdrempelig online formulier met 40 vragen over arbeidsvoorwaarden en mobiliteitsregelingen. Het invullen, door de werkgever of de HR medewerker, duurt zo’n 15 minuten. Je ontvangt automatisch advies op basis van de antwoorden.

Vul direct het formulier in Bekijk de 40 vragen hier Lees meer

2. Mobiliteitsanalyse

2

Mobiliteitsanalyse voor inzicht woon-werkverkeer

Zo werkt de Mobiliteitsanalyse

Via een interactieve tool nog meer inzicht krijgen in het woon-werkverkeer van medewerkers en daarmee een passend mobiliteitsbeleid opstellen? De Mobiliteitsanalyse brengt de mogelijkheden in kaart en laat je meteen de effecten zien als je je beleid zou aanpassen. Provincie Overijssel biedt deze tool ter waarde van 2.500 euro kosteloos aan. Voor het invullen heb je de postcodes en woonadressen van je medewerkers nodig. Interesse? Neem voor meer informatie contact op met onze mobiliteitsmakelaars. Dit kan zowel telefonisch als via de mail.

Vul het template in Bezoek MobilityAnalyst dashboard Lees meer

3. Mobiliteitsvragenlijst

3

Mobiliteitsvragenlijst voor inzicht in reisgedrag

Zo werkt de verdiepende mobiliteitsvragenlijst

Nog beter inspelen op het reisgedrag van je medewerkers? Dan is het van belang dat je precies inzicht krijgt in hoe je medewerkers naar het werk reizen en met welk vervoermiddel. En waarom ze reizen op deze wijze. Daarvoor is een verdiepende online vragenlijst beschikbaar. Het inzetten van deze vragenlijst is maatwerk. Neem contact op met onze mobiliteitsmakelaars voor meer informatie.

Neem contact op

4. Mobiliteitsanalyse WPM

4

Mobiliteitsanalyse voor registratieplicht WPM

Zo werkt de mobiliteitsanalyse voor de registratieplicht WPM

Vanaf 1 juli 2024 zijn bedrijven met 100 medewerkers of meer verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer. Dit is de registratieplicht Werkgebonden PersonenMobiliteit (WPM). Onze mobiliteitsanalyse is zo doorontwikkeld dat deze nu ook te gebruiken is voor de WPM. Gebruik hiervoor de geavanceerde template. 

Vul het geavanceerde template in Lees meer

5. Implementatieadviseur

5

Implementatieadviseur voor hulp bij verduurzamen mobiliteitsbeleid

Zo kan een implementatieadviseur helpen

Geven de Mobiliteitsindex en Mobiliteitsanalyse niet genoeg houvast om vervolgstappen te zetten in de verduurzaming van je mobiliteitsbeleid? Heb je moeite met het verwerken van de informatie tot een complete businesscase en om tot daadwerkelijke maatregelen te komen? Maak dan gebruik van een van onze implementatieadviseurs! Zij adviseren en ondersteunen werkgevers in de concrete vervolgstappen op één van de volgende vijf onderwerpen: wagenpark (delen) en elektrisch rijden, openbaar vervoer, reiskostenvergoeding, fietsstimulering en parkeerbeleid. Meer informatie? Neem contact op met onze mobiliteitsmakelaars!

Neem contact op

6. Subsidie

6

Subsidie voor doorvoeren van maatregelen

Waarvoor is de subsidie?

Heb je de mobiliteitsindex of de MobilityAnalyst ingevuld en weet jij wat de volgende stap in je duurzame mobiliteitsbeleid is? Heeft jou bedrijf 50 medewerkers of meer en heb je plannen klaarliggen maar ontbreekt het in de middelen om deze te realiseren? Dan is de subsidie Verduurzamen mobiliteitsbeleid werkgevers iets voor jou!

Meer informatie over de subsidie Direct aanvragen Neem contact op

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl