• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Meest gestelde vragen Lekker Onderweg - Deelnemers

Ik ben / wij zijn niet verzekerd bij Menzis, maakt dat uit?

Nee. De Samen Gezond-app is wel ontwikkeld op initiatief van Menzis, maar SamenGezond staat als organisatie los van de zorgverzekeraar. Er worden ook geen gegevens met Menzis, Overijssel Onderweg, je werkgever of anderen gedeeld.

Ik heb geen e-mail adres van mijn werk. Hoe kan ik dan meedoen?

Je kunt ook een privé-mailadres gebruiken zoals Gmail. Bij het aanmelden voor de actie moet je wel even aangeven bij welk bedrijf je werkt.

Maar als je mijn e-mail adres hebt, dan weet je toch ook welk account van mij is?

Je account wordt na activatie geanonimiseerd. We weten wel welke emailadressen een account hebben, maar niet welk account van wie is. De e-mail adressen gebruiken we verder alleen om (alle) gebruikers te kunnen informeren over bijzondere acties, updates en andere relevante zaken. Je kunt je altijd afmelden als je geen e-mails van SamenGezond meer wil ontvangen.

Ik fiets altijd al, kan ik ook meedoen?

De actie is in principe bedoeld om collega’s die (meestal) met de auto naar het werk komen, uit te dagen (vaker) te gaan fietsen naar het werk. Het is echter niet ‘verboden’ om als fietser mee te doen. Misschien kun je dan ook andere collega’s motiveren!

Fietsen naar het werk is voor mij onmogelijk (te grote afstand / fysieke redenen / heb geen fiets etc.). Wat nu?

Dan kun je helaas niet meedoen aan deze actie. Mocht je geen fiets hebben, dan zou je eens bij je werkgever kunnen navragen of zij geen fietsregeling bieden.

Ik heb de SamenGezond app al. Hoe kan ik meedoen met de actie ‘Lekker Onderweg?’

Er is een speciale omgeving binnen de app SamenGezond klaargezet voor deze actie van Overijssel Onderweg. Als je werkgever zich aanmeldt, kun je je hier aanmelden voor de actie.

Ik kan niet inloggen in de SamenGezond app. Wat nu?

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Via deze link kom je bij de uitleg van SamenGezond.

Moet ik iets doen om mijn beweegminuten te registreren?

Ja, je opent de SamenGezond app, tikt op het tab ‘Weekdoel’ onderaan op ‘Tik om te beginnen’ en kiest als activiteit ‘Fietsen’. Tik daarna op de startknop als je gaat fietsen, en weer op de stopknop als je op je bestemming bent aangekomen.

Waarom moet ik de SamenGezond app gebruiken?

Met de app registreer je jouw beweegminuten door te fietsen naar je werk. Zo maak je samen met je collega’s kans op een gezonde beloning voor op het werk. Daarnaast geeft de app je een individueel weekdoel waarmee je jouw gezondheidsdoelen kunt halen. En je vindt veel praktische informatie en tips over bewegen en gezondheid in de app.

Hoe lang mag mijn activiteit duren?

Je kunt via de SamenGezond-app activiteiten opnemen van 1 minuut tot maximaal 4 uur. Ben je per ongeluk vergeten je activiteit te stoppen? Dan kun je deze na afloop niet inkorten. Je activiteit wordt dan afgekeurd met als reden dat je te lang inactief was. En dan telt deze activiteit helaas niet mee voor je beweegdoel en/of de Uitdagingen.

Wat gebeurt er als ik toch met de auto ga en dan de beweegtijd aanzet in de SamenGezond app?

De app bepaalt aan de hand van GPS-coördinaten hoe lang je over een afstand hebt gedaan. Ga je te snel (bijvoorbeeld doordat je met een gemotoriseerd voertuig rijdt), dan word je activiteit afgekeurd. En dan telt deze activiteit helaas niet mee voor je beweegdoel en/of de Uitdagingen.

Kan ik mijn activiteit nog wisselen, als ik per ongeluk op iets anders heb gedrukt dan fietsen?

Wanneer je eenmaal op start hebt gedrukt, kun je je activiteit niet meer wisselen. Ook kun je de activiteit niet achteraf aanpassen. Heb je per ongeluk de verkeerde activiteit gekozen? Stop de activiteit dan. Kies de goede activiteit en start opnieuw.

Móeten we aan alle ‘Samen Uitdagingen’ meedoen?

Er moet niks, maar je zult merken dat regelmatig fietsen naar het werk erg prettig is. Door reistijd naar je werk (en terug) als beweegtijd gebruiken zul je je fitter voelen zonder dat je naar de sportschool hoeft. En je hoeft ook niet in frustrerende files aan te schuiven. Bovendien: Hoe meer Samen Uitdagingen jij en je collega’s voltooien, hoe meer kans je maakt op een verrassend en gezonde beloning.

 

Hoe doe ik mee aan een Samen Uitdaging?

We kondigen de Samen Uitdagingen vooraf aan, je ziet deze in de tab ‘Samen’. In deze tab staan zowel uitdagingen van SamenGezond als uitdagingen van Lekker Onderweg. De uitdagingen van de actie herken je aan de titel: ze starten altijd met ‘Lekker Onderweg’. Tik op de uitdaging om je aan te melden voor de uitdaging. Hierna kun je collega’s uitnodigen om mee te doen. Dit doe je door in het scherm van de uitdaging op het poppetje rechtsboven te tikken. Je krijgt dan een link die je bijvoorbeeld via Whatsapp naar je collega kunt sturen. Als je collega op deze link tikt, opent de SamenGezond app en krijgt hij de uitdaging te zien en kan hij of zij de uitnodiging accepteren.

Ik werk ’s nachts / in het weekend / in ploegendiensten. Hoe zit dat met de Samen Uitdagingen?

De Samen Uitdagingen behaal je door in een bepaalde periode een hoeveelheid beweegminuten te registreren door te fietsen naar je werk. Het maakt niet uit over welke dagen in de week je dat verdeelt, en op welk tijdstip van de dag dat is.

Wat betekenen die ‘stempels’ in de Samen Uitdagingen?

De Samen Uitdagingen worden (automatisch) onderverdeeld in ‘blokjes’ beweegminuten, Je krijgt een stempel wanneer je voldoende beweegminuten bijhoudt. Hoeveel je moet bewegen voor een stempel, verschilt per uitdaging. Dit staat aangeven in de uitdaging. Bijvoorbeeld: voor elke 15 minuten beweging verdien je één stempel.

Moet ik een stempel in 1 keer halen?

Nee hoor! Alle minuten die je beweegt door te fietsen naar je werk tellen we bij elkaar op. Eén activiteit kan meerdere stempels opleveren. Moet je bijvoorbeeld per stempel 15 minuten bewegen? Dan levert een wandeling van je 30 minuten je direct 2 stempels op.

Hoeveel stempels moet ik behalen?

Het aantal stempels verschilt per uitdaging. Binnen een uitdaging moet iedereen evenveel stempels behalen. Je kunt geen stempels voor andere deelnemers verdienen. Heb je jouw stempels binnen? Dan ben je klaar. Je verdient daarmee al een zilveren trofee. Behaalt je hele groep alle stempels? Dan maken we daar een gouden trofee van. Wanneer een deelnemer de uitdaging tussentijds verlaat, vermindert de app automatisch het aantal stempels dat de groep moet behalen. Zo blijf je kans maken op die gouden trofee.

Gaat de batterij van mijn telefoon snel(ler) leeg door de SamenGezond app?

Nee, het verbruik van de batterij door SamenGezond is heel beperkt. Wanneer je bijvoorbeeld je beweegminuten registert tijdens het fietsen naar je werk, staat het scherm gewoon uit. En dat bespaart veel energie!

Hoe kan ik zien hoeveel Samen Uitdagingen we al voltooid hebben?

Bij het voltooien van een uitdaging krijg je een trofee in de app. Zo kun je gemakkelijk zien hoeveel Samen Uitdagingen jij en je collega’s al gehaald hebben.

Kan ik in meerdere teams voor een Samen Uitdaging tegelijk zitten?

Nee, je kunt per Samen Uitdaging in één team zitten. Je kunt wel voor elke Samen Uitdaging andere collega’s uitnodigen om samen een team te vormen.

Wat als een team voor een Samen Uitdaging niet ‘vol’ is?

Een uitdaging gaat uit van het aantal beweegminuten per deelnemer en dus niet het aantal minuten voor de hele groep (dat is een gevolg van het aantal beweegminuten per deelnemer). Dus als iemand de groep verlaat of de groep kleiner is of wordt heeft dit geen invloed op het aantal minuten van de andere groepsleden.

Wat als een collega afhaakt uit het team voor een Samen Uitdaging?

Een uitdaging gaat uit van het aantal beweegminuten per deelnemer en dus niet het aantal minuten voor de hele groep (dat is een gevolg van het aantal beweegminuten per deelnemer). Dus als iemand de groep verlaat of de groep kleiner is of wordt heeft dit geen invloed op het aantal minuten van de andere groepsleden.

Moet een team voor Samen Uitdagingen een vaste samenstelling hebben?

Nee, dat is niet nodig. Een beetje afwisseling is juist leuk!

Ik kan niet meedoen aan een Uitdaging, wat nu?

Er zijn verschillende redenen waarom je niet mee kunt doen aan een uitdaging:

• Ik zie het tabblad ‘Samen’ niet in de app
Dan heb je niet de nieuwste versie (3.2.1 of later) van de app. Download in de App Store of Play Store de nieuwste versie.

• Ik kan mij niet (meer) aanmelden voor de lopende uitdaging
Voordat de uitdaging start, heb je de mogelijkheid om jezelf aan te melden. Doe je dit niet op tijd? Dan kan je niet meedoen met de lopende uitdaging.

• Ik krijg de melding dat er al een actieve uitdaging is
Je kunt je voor één uitdaging tegelijkertijd aanmelden. Als je dus al bent aangemeld voor een uitdaging, krijg je deze melding terecht te zien. Heb je je niet aangemeld voor een andere uitdaging, maar krijg je toch deze melding te zien? Log dan even uit en opnieuw in. Hierna kan je je alsnog aanmelden voor de uitdaging.

We vinden de genoemde gezonde beloningen niet leuk, kunnen we ook iets anders kiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Mag ik / mijn bedrijf meedoen als we eerder al met Fietsmaatjes hebben meegedaan?

Ja, dat mag.

Wat gebeurt er na de actieperiode?

De omgeving van Overijssel Onderweg blijf tot september 2023 beschikbaar. Je kunt tot dat moment je weekdoelen blijven halen en meedoen aan uitdagingen. Na de actieperiode van drie maanden tellen deze echter niet meer mee voor de gezonde beloning die te verdienen is. Na september 2023 wordt de omgeving van Overijssel Onderweg, met alle gegevens daarin verwijderd. Je hebt dan de keuze om het account te behouden (en verder te gaan in de gewone SamenGezond app), of het account te laten vervallen.

Meest gestelde vragen Lekker Onderweg - Bedrijven

Mag ik / mijn bedrijf meedoen als we eerder al met Fietsmaatjes hebben meegedaan?

Ja, dat mag.

Ik ben / wij zijn niet verzekerd bij Menzis, maakt dat uit?

Nee. De app is wel ontwikkeld op initiatief van Menzis, maar SamenGezond staat als organisatie los van de zorgverzekeraar. Er worden ook geen gegevens met Menzis, Overijssel Onderweg, u als werkgever of anderen gedeeld.

Waarom gebruiken jullie de SamenGezond-app?

Met de actie ‘Lekker Onderweg’ gaan we medewerkers vooral stimuleren om naar het werk te gaan fietsen. Hiernaast biedt de SamenGezond app ook informatie, tips en links naar (online) cursussen die gericht zijn op een gezonde leefstijl. Denk aan afvallen, beter slapen en stressvermindering. Deelnemers aan ‘Lekker Onderweg’ zijn niet verplicht hier wat mee te doen. Wel verwachten we dat deze content ondersteunend kan zijn aan de doelstelling van de actie.