• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

  Stuur de nieuwsbrief naar:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Miranda Volker, Tom Tillemans en Freek Boele zijn de logistiek makelaars van Twente. Hun inzet is het verminderen van goederenvervoer tijdens de spits, zodat Twente goed bereikbaar blijft.

Wat bieden de logistiek makelaars?

 • Kosteloos ‘hands-on’ advies over oplossingen en implementatie in uw bedrijf
 • Toegang tot subsidiemogelijkheden bij de provincie Overijssel
 • Contacten met samenwerkingspartners (verladers of vervoerders) of specifieke specialisten, die u verder op weg kunnen helpen
 • Best practices: inspirerende voorbeelden van logistieke oplossingen door bedrijven in de omgeving
 • Promotie en communicatie over initiatieven en plannen

De logistiek makelaars vertalen de logistieke verbeteringen voor u in een veranderplan. Daarin beschrijven zij de oplossing en de positieve effecten op filedruk en CO2 reductie. Om een veranderplan voor uw organisatie te kunnen schrijven hebben zij informatie nodig over logistieke stromen en de effecten van de beoogde ontwikkelingen op het aantal vrachtwagens, routes en rijtijden.

In gesprek

Om dat voor elkaar te krijgen gaan de makelaars actief met bedrijven en instellingen in gesprek om zo logistieke verbetermogelijkheden in kaart te brengen en bedrijven hierin te ondersteunen. Bij logistieke verbetermogelijkheden gaat het om oplossingen die leiden tot een betere spreiding van goederenvervoer over de dag, meer vervoer met minder vrachtwagens en vervoer via water of spoor in plaats van over de weg.

Samenwerking

De logistiek makelaars leggen onder andere contacten met bedrijven die tijdens een eerder uitgevoerde meting zijn ‘gespot’ op drukke punten. Daarnaast werken de makelaars samen met de bestaande samenwerkingsverbanden en brancheorganisaties.

Contact

Bent u geïnteresseerd? Onze logistiek makelaars verkennen graag met u wat voor uw organisatie logistieke verbetermogelijkheden zijn.

De logistiek makelaars zijn onderdeel van provincie Overijssel en werken aan het programma Beter Benutten. In het programma Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s over weg, water en spoor te verbeteren. Sinds 2011 hebben de maatregelen geleid tot 48.000 spitsmijdingen per dag. Dit zorgt voor 19 procent minder vertraging in de spits op specifieke Beter Benutten-trajecten. Deze resultaten zijn behaald met een pakket van ruim 350 praktische, meetbare maatregelen. De ambitie is om de reistijd op de grootste knelpunten in Twente met minimaal 10 procent te verbeteren.

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
 • Tip je werkgever

 • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
 • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl