• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Overijssel Onderweg stelt een tool beschikbaar voor werkgevers in Overijssel. Het gaat om de ‘MobilityAnalyst’, een interactieve mobiliteitstool die inzicht geeft in het woon-werkverkeer van uw medewerkers. De Mobiliteitsanalyse gaat net een stapje verder dan de mobiliteitsindex, het brengt een stukje verdieping. Deze tool heeft een waarde van ongeveer 2.500 euro per werkgever, deze kosten zijn gedekt door de provincie Overijssel. Aan de hand van deze tool kunt u gerichter mobiliteitsbeleid opstellen, kosten besparen en CO2-uitstoot terugdringen.

Waarom?

Werkgevers zijn steeds meer bezig met het thema mobiliteit. Vanuit duurzaam, economisch, vitaliteits- maar ook wettelijk perspectief. Vanaf 1 januari 2024 is het als werkgever(met 100 of meer werknemers) verplicht om jaarlijks gegevens te registreren over de mobiliteit van de werknemers m.b.t. woon-werk- en zakelijk verkeer. Door deze analyse vooraf in te zetten speel je in op deze ontwikkeling en kan je gerichter sturen in je mobiliteitsbeleid.

Als we het concreet maken, helpt de tool je om eenvoudig antwoorden te krijgen op vragen als:

  • Hoeveel CO2 besparen we als medewerkers die op minder dan 5 fietskilometers afstand wonen, op de fiets naar kantoor zouden komen? Of 10? Of 15 km?
  • En wat winnen we aan vitaliteit?
  • Voor welke automobilisten zou het OV een acceptabel alternatief zijn?
  • Voor hoeveel mensen wordt OV aantrekkelijk als we ook naar de trein-fiets-combinatie kijken?
  • Kunnen we het aantal lease-auto’s verminderen?
  • Wat besparen we als iedereen die meer dan 30 minuten reist, voortaan 1 extra dag zou thuiswerken?
  • En hoeveel werkplekken en parkeerplekken hebben we dan nodig?

Hoe werkt het?

Stap 1: Vul het Invoertemplate in met jullie gegevens
Vul het invoertemplate in met de data die voor jouw organisatie van toepassing is. Deze data betreft de postcodes van de woonadressen van alle werknemers. Opmerking over privacy maken? Hulp nodig? Er staat hulp klaar, via support@mobilitylabel.com.

Stap 2: Ontvang je eigen scanbestand
Wij verwerken de data uit het invoertemplate en zetten dit om in een mbl-bestand, dat is de sleutel tot het MobilityAnalyst-dashboard. Daarnaast ontvang jij als werkgever een excel-bestand voor eventuele eigen analyses.

Stap 3: Optimaliseer en analyseer
Gebruik je bestand om toegang te krijgen tot uw eigen dashboard. Speel op interactieve wijze met de maatregelen om meerdere scenario’s uit te werken die passen bij jullie doelstellingen.

In het kort. Uit het bestand met alle postcodes van jullie werknemers, rolt een interactieve analyse met feitelijke gegevens over file-druk, accurate routes en actuele dienstregelingen. Via een eigen dashboard kan je vervolgens met al deze informatie aan de slag.

Maak gebruik van de tool, en krijg inzicht

Je krijgt breed inzicht in het totale woon-werkverkeer van je organisatie, in de huidige en de potentiële situatie. Je ziet waar je medewerkers wonen, hoe ze (kunnen) reizen en wat de impact daarvan is op kosten, reistijden, CO2-uitstoot, parkeerplekken en vitaliteit.

Op basis van feiten
Je legt een basis gebaseerd op nauwkeurige en actuele data. De werkgever levert de postcodes van de woonadressen, de scan doet de rest. Met actuele dienstregelingen, accurate routes en file-druk. We zeggen altijd, op feiten kan je bouwen.

Inspiratie
‘We zien wat we kennen en we zien niet wat we niet kennen.’ De tool helpt om nieuwe inzichten te verkrijgen. Ontdek het veranderpotentieel van je organisatie: Hoeveel mensen kunnen reizen met OV, de fiets of de combinatie ervan? Wat is de rol van P+R-voorzieningen? En wat is de impact daarvan op bijvoorbeeld parkeerplekken of CO2-doelstellingen?

Zelf aan de knoppen
Met de interactieve mobiliteitstool zit je letterlijk zelf aan de knoppen om te ‘spelen’ met ander mobiliteitsbeleid. Zonder voorkennis of ingewikkeld jargon. Ontdek zelf met enkele kliks waar de verbeterkansen liggen in het woon-werkverkeer van jouw organisatie.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl