• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Sinds 1 maart is Raymond Rutten de nieuwe mobiliteitsmakelaar van Overijssel Onderweg voor regio Twente. Raymond vervangt René Teeuwen. “Ik wil gebruik maken van het sterke netwerk wat al aanwezig is in Twente. De gemoedelijkheid en een goed gesprek met een bak koffie staan daar nog aan de basis van het gezamenlijk vooruit helpen van de regio. Mijn en onze opgave is om samen stappen te zetten in duurzame mobiliteit.”

Duurzame mobiliteit
Het is niet toevallig dat de opgave van Raymond, het stimuleren van duurzame mobiliteit, overneemt van zijn voorganger. “De rode draad in mijn carrière is mobiliteit. Na mijn studie in Enschede ben ik begonnen bij een bedrijf dat gericht is op datacommunicatie binnen het openbaar vervoer. Om vervolgens mij helemaal te richten op energie en mobiliteit. De langste klus was bij stichting e-laad, een stichting gericht op elektrisch vervoer. Sinds 2018 ben ik adviseur duurzame mobiliteit.”

Het is bagage die van pas gaat komen bij zijn nieuwe rol als mobiliteitsmakelaar. Waar hij werkgevers gaat ondersteunen bij het verduurzamen van het mobiliteitsbeleid. En bij het stimuleren van bewust reisgedrag (van de werknemers).

Overzicht bieden
Raymond: “Veel bedrijven zijn welwillend om stappen te zetten op het gebied van duurzame mobiliteit. Soms ontbreekt het aan overzicht. Daar kunnen wij werkgevers helpen. Om inzichtelijkheid te bieden, ook in het subsidielandschap, samen kansen te ontdekken en vooral om de verbindingen te leggen met andere werkgevers uit de buurt.”

Cruciaal is volgens Raymond om hierbij, juist ook in Twente waar van alles gebeurt, aan te sluiten bij lopende initiatieven. “De realisatie van de fietssnelweg, de F35, zie ik bijvoorbeeld als een ideaal moment voor werkgevers om actief te kijken naar het vervangen van de auto door de e-bike, door een speed pedelec of door de gewone fiets.”

Klein beginnen
Raymond kijkt er naar uit om samen met de bedrijven en organisaties in Twente stappen te zetten in duurzame mobiliteit. “Duurzame mobiliteit kan je zien als iets heel groots. Maar het begint bij kleine stapjes zetten. Kleine stappen in de goede richting. Als we samen optrekken gaan we dat voor elkaar kunnen krijgen en dan wordt de impact steeds groter.”

 

In de provincie Overijssel zijn onze mobiliteitsmakelaars actief. Zij ondersteunen u als werkgever bij het verduurzamen van uw mobiliteitsbeleid en het stimuleren van bewust reisgedrag bij uw werknemers. Hoe reizen uw medewerkers naar hun werk? Waar liggen extra kansen om te verduurzamen én kosten te verlagen? Hoe ziet uw wagenpark er uit? Is thuis werken mogelijk? Is uw HRM-afdeling goed op de hoogte van alle mogelijkheden?

Mobiliteitsoplossingen lijken vaak complex, maar er is meer mogelijk dan u denkt. Onze mobiliteitsmakelaars helpen u kosteloos met advies en maatwerk om uw kansen in beeld te brengen. Neem hieronder contact met ons op!

 

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl