• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Foto: Beaphar Raalte stimuleert werknemers om met de fiets te komen (Foto: RTV Oost/Mac van Olst)

Door de oplaaiing van het coronavirus wordt thuiswerken weer de norm. Om werkgevers hierin te ondersteunen, stelt de provincie Overijssel een half miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

n de afgelopen maanden werd al veel thuisgewerkt, maar de verwachting is dat dit ook na corona gehandhaafd wordt. In het kader van slimme en duurzame mobiliteit wordt thuiswerken uiteraard ook gestimuleerd, omdat het bijdraagt aan de reductie van spits en CO2 uitstoot.

Subsidie ook voor thuiswerken

Van deze €500.000 is de helft subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor werkgevers die concrete maatregelen nemen voor hun werknemers die bijdragen aan reductie van de spits en de uitstoot van CO2.

De andere helft is extra budget dat de provincie beschikbaar stelt voor werkgevers die een thuiswerkplan op willen stellen. Door het advies om vooral thuis te werken, is dit nu heel actueel voor veel werkgevers.  Er zal een vast bedrag per bedrijf ingezet worden om hun te helpen dit plan te maken.

Om werkgevers tegemoet te komen, wordt er een thuiswerkplan opgesteld. “Samen met die werkgever bekijken we wat nodig is om werknemers thuis te laten werken. Want juist in deze coronacrisis proberen we het thuiswerken te stimuleren en de thuiswerkplek zo optimaal mogelijk in te richten”, vertelt gedeputeerde Bert Boerman.

Subsidie voor de aanschaf van e-bikes

In sommige gevallen is het niet mogelijk om vanuit huis te werken. Daarom wordt ook rekening gehouden met bijvoorbeeld veel productiebedrijven. De provincie Overijssel wil deze werknemers stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan en stelt daarom een deel van de subsidie beschikbaar voor de aanschaf van e-bikes en oplaadpunten. “Op deze manier wordt een gezonde levensstijl gestimuleerd en leidt het tot minder files op de weg. Dat zijn punten die het voor de provincie al interessant maken om hierin te investeren”, aldus Boerman.

Bij Beaphar in Raalte wordt het gebruik van de fiets al langer gestimuleerd. “We hebben een analyse gemaakt waarin we hebben gekeken naar de woonplaats van onze werknemers en of zij eventueel met de fiets naar het kantoor kunnen komen. Werknemers die op zo’n vijftien kilometer van het werk wonen, komen nu op een e-bike”, vertelt Beaphar-directeur Daan Aa.

Interview RTV Oost met Beaphar en gedeputeerde Bert Boerman

RTV Oost heeft dit interview uitgevoerd naar aanleiding van de subsidie die beschikbaar is en het Duurzaam Mobiliteitsprotocol van Twente Mobiel en regio Zwolle Mobiel. Bekijk het interview met directeur Daan Aa en Nel Grolleman namens Beaphar en gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel.

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl