• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Acquire Publishing is de beste (Thuis)werkgever van Overijssel in de categorie werkgevers met 20-50 werknemers. Zij zijn de grootste uitgever op het gebied van bouw & infra, mobiliteit, openbare ruimte en architectuur. Wij mochten deze prijs overhandigen aan Harald Jansen (directeur) en Esmeralda van Milgen (accountmanager). Waarom zijn zij eigenlijk de beste werkgever van 2020?

‘Wow, wat een eer! Erg gaaf dat medewerkers ons als werkgever waarderen en dat ze de initiatieven die we ontwikkeld hebben waarderen.’ – Harald

 

Zoek de (online) verbinding met medewerkers

Vanaf het allereerste begin heeft Acquire Publishing zicht gericht op de (online) verbinding en vitaliteit. Zowel online verbinden als de (persoonlijk) verbinding tussen werkgever en medewerker stonden hierbij centraal. Een mooi voorbeeld is het persoonlijke contact tussen de 3 directeuren en hun personeel. Zo reden zij rond de kerst heel Nederland door. ‘Onze medewerkers wonen verspreid door heel Nederland. Dus zijn we naar Rotterdam, Brabant, Zwolle en de omgeving van Arnhem gereden om onze mensen hun kerstpakket persoonlijk te overhandigen’, aldus Harald.

 

Medewerkers staan bij ons op 1! Daarom hebben wij er direct alles aan gedaan om ons personeel te behouden.’-  Harald

 

Mijn werkgever heeft erg veel gedaan voor mij en mijn collega’s

Vanaf het eerste moment van de lockdown heeft Acquire Publishing iedereen een thuiswerkplek gegeven. Omdat alle offline events niet meer door konden gaan, hebben zij meteen een online congrestool gekocht en doorontwikkeld inclusief eigen studio’s. Deze tool biedt interactie aan op verschillende manieren. ‘Net een beetje leuker, handiger en mooier dan de basis tools die we inmiddels allemaal kennen’, vertelt Esmeralda ons.

Acquire zet de tool niet alleen in voor hun nationale congressen, bijeenkomsten of in opdracht van overheden en marktpartijen. Ze zetten de tool ook in tijdens de coronacrisis voor de medewerkers onderling. Zo zijn er verschillende sessies georganiseerd in de tool, van digitale netwerkcafes, bijpraatmomenten en speedaten met je collega! Verder is gezondheid erg belangrijk. Zo is er een beweegcoach ingehuurd voor een digitaal uurtje sporten. En zij doen actief mee met het Ommetje en fietsten voor het Leontienhuis.

 

‘Blijf in verbinding met elkaar en dat kan op vele leuke manieren. Dit kan formeel maar ook zeker informeel. Haal het fun-aspect erbij!’ – Esmeralda

 

Wat heeft Acquire Publishing gedaan voor de thuiswerkende medewerkers?

Het hele jaar heeft in het teken van verbinding gestaan. Acquire stimuleert niet alleen professionals om met elkaar in contact blijven, maar ook de medewerkers onderling.

  • Zij hebben via hun online congrestool diverse bijeenkomsten gehad. Het maandelijkse bijpraatmoment, netwerken met collega’s, week van de verbinding met onder andere digitale kopjes koffie, fitnesstraining op afstand en een prijzenbingo.
  • ‘Speeddaten’ met collega’s. Een korte digitale meeting met een collega. Dit is een 1-op-1 moment waarbij een werknemer van te voren niet weet met welke collega ze in gesprek gaan. Zo leren zij collega’s kennen die zij normaal gesproken niet vaak spreken.
  • Digitale kerstborrel met prijzen voor de beste kerstoutfit of versierde thuiswerkplek. Ook was er een online pubquiz, georganiseerd door de eigenaar van het Kroegje. Dit is de horecagelegenheid waar Acquire normaal haar kerstborrel vierde.
  • Het afgelopen jaar hebben collega’s elkaar diverse brieven en kaartjes gestuurd.

Wij hebben zoveel ontzettend mooie dingen gedaan als organisatie – Esmeralda

Welke actie hebben jullie als medewerkers het meest gewaardeerd? 

‘Niet één losse activiteit, maar juist de ruimte, vrijheid en flexibiliteit om tussen werk, gezin of andere situaties een balans te krijgen. De vele acties het hele jaar door die een heel sterk wij-gevoel hebben gecreëerd.’ 

Hoe zorgen jullie dat medewerkers fit blijven tijdens het thuiswerken? 

Door te stimuleren dat ze regelmatig in beweging komen. We hebben hiervoor een fitnesscoach ingezet, die veel tips hiervoor heeft gegeven. Wij doen ook mee aan de Ommetje-app. Een wedstrijdje waarbij we vaak even aan gaan lopen.

Gaan jullie structureel thuiswerken vasthouden na corona?

Jazeker. De wereld is blijvend veranderd en daarmee ook de reisbeweging naar de zaak en klanten. Het zal een gezonde mix worden tussen thuiswerken en op pad gaan.

Volgend jaar is het thema ‘Actieve mobiliteit’. Wij als uitgever van het platform mobiliteit gaan dan voor goud om de landelijke hoofdprijs in onze categorie in huis te slepen. Kortom, het motiveert om met deze uitdaging aan de slag te gaan.

Thuiswerk-tip voor andere werkgevers

Blijf in verbinding met elkaar en dat kan op vele leuke manieren. Dit kan formeel maar ook zeker informeel. Haal het fun-aspect erbij!

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl