• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Thuiswerken is sinds de coronapandemie het nieuwe ‘normaal’. Dit neemt een aantal voordelen met zich mee: meer productiviteit, geen reistijd en u kunt uw eigen tijd indelen. Erg prettig! Maar thuis lonkt op een mooie dag wel de tuin, of dat ene huishoudelijke klusje waar je maar niet aan toe komt. Ook als je thuiswerkt, moet u natuurlijk gewoon uw uren maken en uw werk doen. Speciaal voor u hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om van een dag thuiswerken een productieve dag te maken.

1. Zorg voor afwisseling

Langdurig dezelfde houding aanhouden kan klachten veroorzaken. Verander (als dit kan) daarom regelmatig van werkhouding en ga regelmatig van je werkplek af. Als je koffie- en lunchpauzes neemt: ga dan ook echt van je werkplek weg.

2. Creëer een werkplek

Als het mogelijk is doe je er goed aan om een aparte ruimte in huis in te richten als werkplek. Dit helpt om je privé en werkactiviteiten te scheiden. Zorg ervoor dat er op je werkplek voldoende daglicht of verlichting is, en dat je het klimaat er zelf kunt regelen (denk aan temperatuur en ventilatie). Het is ook belangrijk dat je op je werkplek geen hinder ondervindt van storend geluid, zodat je geconcentreerd kunt werken. Geef bij je vrienden, familie en huisgenoten aan dat je onder werktijd niet beschikbaar bent, ook al ben je thuis.

3. Bewaak je grenzen

Als de plek waar je werkt en woont samen worden gevoegd, kan dit zorgen voor een gebrek aan grenzen en pauzes. Probeer daarom met je leidinggevende en team af te stemmen wat er van je wordt verwacht qua werkresultaten. Zo hoef je minder te focussen op hoeveel je werkt, en meer op wat je daadwerkelijk bereikt.

4. Creëer structuur

Voor een goede productiviteit is het goed om structuur aan te brengen in je dag. Begin daarom elke dag met het bekijken van de taken die je moet doen om je doelstellingen voor die dag en week te behalen. Bepaal vervolgens welke taken je prioriteit geeft, en geef je leidinggevende en andere teamleden statusupdates op vaste, afgesproken momenten. Zorg dat je regelmatig geplande pauzes neemt om bijvoorbeeld (yoga)oefeningen te doen, een wandeling te maken, een boek te lezen, of even koffie te drinken. Het belangrijkst is dat je deze pauzes echt gebruikt om je brein wat rust te geven.

5. Doe oefeningen!

Zeer waarschijnlijk zit je tijdens het thuiswerken meer dan op kantoor. Om lichaamsklachten te voorkomen kun je oefeningen doen. Integreer deze oefeningen als dat mogelijk is op vaste momenten.

6. Signaleer beginnende klachten

Het is belangrijk om eventuele beginnende klachten op tijd te signaleren. Denk bijvoorbeeld aan spier- of gewrichtspijn, vooral van armen, nek of schouders. Ook oogklachten, hoofdpijn, en werkdrukklachten komen vaak voor. Als je vermoedt dat deze klachten worden veroorzaakt door het werk, twijfel dan niet en meld dit bij je leidinggevende of bij de bedrijfsarts.

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl