• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

  Stuur de nieuwsbrief naar:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Reizen met bus, tram, trein en/of metro is vergeleken met de auto milieuvriendelijker en vaak goedkoper. Zeker bij oplopende brandstofprijzen. Je medewerkers kunnen onderweg werken als ze dat willen en hebben geen last van files.

Reizen met het OV is prima te combineren met wat meer bewegen want het eerste en laatste stuk van de OV-reis is vaak prima per fiets of lopend te doen.

Wat kun jij doen als werkgever?

Vul de vragenlijst in en ontvang direct een advies op maat!

Vijf slimme maatregelen voor werkgevers

 

 1. Vergoed alle OV-kosten van je medewerkers
  Alle OV-kosten voor woonwerk- en zakelijke reizen kun je belastingvrij vergoeden. Ook als die hoger zijn dan 19 ct/km. Wil je OV nog aantrekkelijker maken? Dan kun je onder voorwaarden ook het privégebruik van OV onbelast aan medewerkers vergoeden. Voorwaarde is wel dat je hiervoor een mobiliteitskaart ter beschikking stelt.
 2. Verstrek medewerkers een mobiliteitsapp/kaart
  Dit maakt reizen per OV makkelijk en voorkomt dat medewerkers de reiskosten zelf moeten voorschieten. Daarnaast neem je veel administratief gedoe weg bij zowel medewerkers als de salarisadministratie die nu geen losse declaraties meer hoeft te verwerken. Ook biedt een mobiliteitsapp/kaart vaak aanvullende mogelijkheden, zoals het gebruik van de OV-fiets, deelvervoer en P+R. Vergelijk hier de mobiliteitskaarten die er zijn.
 3. Geef een persoonlijk reisadvies
  Breng de OV-potentie in kaart via de postcodescan. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de werkelijke OV-reistijd en alle OV-mogelijkheden. Zeker niet als je dit combineert met aanvullende vervoersopties zoals een P+R en deelvervoer.
 4. Faciliteer en vergoed deelvervoer
  Denk aan – bedrijfsbezit of openbaar – deelvervoer zoals deelauto’s, deelfietsen, deelscooters, OV-fietsen. Handig voor zakelijke ritten overdag zodat de eigen auto thuis kan blijven. En ook als aanvullend vervoer tussen OV-halte en werk. Heb je vragen? Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in jouw regio.
 5. Verleid je medewerkers met extraatjes
  Maak OV-reizen extra aantrekkelijk en laagdrempelig met bijvoorbeeld proefabonnementen of een upgrade naar eersteklas reizen.
Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
 • Tip je werkgever

 • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
 • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl