• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Je wil dat je medewerkers veilig aankomen op hun bestemming en dat ze geen ongelukken veroorzaken onderweg. Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor ongevallen onder werktijd, niet alleen op de werkplek maar ook als ze onderweg zijn. Dat kost tijd en geld en veroorzaakt vooral veel leed.

Lokale overheden doen al veel aan verkeersveiligheid. Maar jouw rol als werkgever is ook cruciaal. Welke afspraken maak jij met je werknemers over bijvoorbeeld bellen in de auto? Samen gaan we voor nul verkeersslachtoffers!

Direct aan de slag? Vul de vragenlijst in en ontvang advies op maat.

Vijf slimme maatregelen voor werkgevers

  1. Maak verkeersveiligheid onderdeel van je beleid
    Door ambities en afspraken over (gedrag in) het verkeer vast te leggen én deze actief uit te dragen, is voor iedereen duidelijk wat van ze wordt verwacht. Bijvoorbeeld door deelname aan de MONO-zakelijk campagne of laat het terugkomen tijdens het jaarlijkse beoordelings- en/of functioneringsgesprek. Bekijk hier de toolbox voor werkgevers met tips over hoe je verkeersveiligheid onderdeel maakt van je beleid.
  2. Bevorder veilig fietsen
    Goede fietsverlichting en regelmatige inspectie van de fiets biedt veiligheid: sluit aan bij onze fietsverlichtingsactie (zie punt 5 over campagnes en acties) of regel een fietsenmaker op locatie. Ook kun je een fietsvaardigheidstraining aanbieden voor snelle fietsen, zoals e-bikes en speedpedelecs.
  3. Bevorder veilig rijgedrag in de auto
    Denk aan een opfriscursus verkeersregels, rijvaardigheidstraining, belonen van veilig rijgedrag, tegengaan van afleiding onder het rijden en rijden met alcohol op.
  4. Maak de auto veiliger
    Ook aandacht voor de voertuigveiligheid is belangrijk. Met banden op spanning rijd je niet alleen veiliger maar ook veel zuiniger. Daarnaast maken rijhulpsystemen zoals ADAS autorijden veiliger, mits je ze goed gebruikt.
  5. Doe mee aan campagnes en acties
    Campagnes kunnen je medewerkers helpen om verandering in gedrag door te voeren. In Overijssel zijn er diverse campagnes waaraan je mee kunt doen. Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in jouw regio.

 

– MONO-zakelijk: campagne tegen afleiding in het verkeer, complete toolkit
– MONO-zakelijk: gratis lesmodule en train-de-trainer workshop ‘Afleiding in het verkeer’ voor je eigen opleiders of eigen academie

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl