• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

De brandende zon, de verdubbelaar voor Fietsmaatjes, het proefrijden op een speed pedelec en tot slot nog even droogroeien en padellen bij de buren. Het blijken de ideale ingrediënten voor veel vrolijke gezichten op het Healthy Life Event op Kennispark Twente. Georganiseerd voor de werknemers en bedrijven op het park als extra duwtje in de rug voor een gezonde en groene levensstijl. Een (foto-)verslag van een zonnige en energieke lunchpauze in Enschede.

Twente mobiel en Zwolle mobiel richten zich steeds meer op specifieke bedrijventerreinen. Om hier vervolgens zo veel mogelijk winst te boeken op het gebied van slimme, duurzame, veilige en schone mobiliteit. Kennispark Enschede is één van deze samenwerkingsgebieden. Zij organiseerden het Healthy Life Event op 23 maart jongstleden. Voor ons een perfect moment om het enthousiasme voor de (elektrische) fiets te verspreiden.

Fietsmaatjes
En bij enthousiasme voor de fiets, kom je al snel bij fietsmaatjes. Er doen maar liefst 179 werknemers op Kennispark Enschede mee aan deze actie. Zij konden allemaal de verdubbelaar ophalen, waarbij de dagbeloning eenmalig werd verdubbeld. Een leuk extraatje, maar volgens deelnemer Martin van het bedrijf Demcon gaat het niet om de centen. ‘Het is een geweldige actie, vooral doordat de opzet gericht is om echt samen met je collega’s elkaar te stimuleren om de auto thuis te laten.’ De beloning ziet hij als een extra duwtje in het rug tijdens het fietsen.

Fietsmaatjes Nico en Michel van advocatenbureau Damsté denken er net zo over. Zij ontkennen niet dat het lekker is om de fiets te pakken nu de benzineprijzen de pan uit rijzen, maar zijn vooral blij dat ze niet in de file hoeven te staan als ze klaar zijn met hun werk. Michel: ‘Aan het eind van de middag ontstaan hier bij het kennispark altijd enorme files, daar heb ik nu geen last meer van. Nico heeft me gevraagd om fietsbuddy te worden, en daar heb ik vooralsnog geen spijt van.’

Als de lunchpauze er voor veel werknemers opzit, komt Sylvia van het ICT-bedrijf Sigmax nog even langs. Ook zij doet sinds twee weken mee met Fietsmaatjes. ‘Een collega hing posters op, het weer wordt beter, ik dacht doe gewoon mee. Nu fiets ik vanuit Delden naar mijn werk en weer terug. 25 kilometer fietsen op een dag zou ik normaal niet zo snel doen. Nu ik een doel heb, maak ik er een soort van competitie van. Dat werkt goed voor mij.’

Speed pedelec
Voor de werknemers die verder dan 25 km moeten fietsen op een dag, bestond er de mogelijkheid om de speed pedelec te proberen. Even wennen, een helm op en een nummerbord op je fiets, maar na een proefritje enkel lachende gezichten.

Twente Mobiel wil samen met Kennispark Twente de file en parkeerproblemen rondom het park aanpakken. Uit het Healthy Life Event kwam naar voren dat er een behoefte is aan een grote gezamenlijke fietsenstalling voor de bedrijven. Samen wordt nu gekeken naar hoe er ideale omstandigheden kunnen worden gecreëerd op het park om zoveel mogelijk mensen met de fiets naar werk te laten komen. Wil jij als bedrijven/kennispark ook een soortgelijk event organiseren? Neem contact op met onze mobiliteitsmakelaars! 

Fietsmaatje Martin
Fietsmaatjes Michel en Nico.
Fietsmaatje Sylvia
Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl