• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

  Stuur de nieuwsbrief naar:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Wil je dat je medewerkers vaker voor actiever en duurzamer vervoer kiezen? Dan is het een goed idee om fietsen en OV-reizen te stimuleren en aantrekkelijker te maken ten opzichte van de auto. Bijvoorbeeld door aan de knop reiskostenvergoeding te draaien.

Als je fietst of met het OV reist, dan krijg je een hogere reiskostenvergoeding. Ook het aanpassen van je parkeerbeleid en leasebeleid helpt mee. Daarnaast kun je kijken of je het autogebruik kunt verminderen door carpoolen en thuiswerken aan te moedigen.

Direct aan de slag? Vul de enquête en ontvang advies op maat!

Drie slimme maatregelen voor werkgevers

 1. Differentieer je reiskostenvergoeding
  Maak de fietskilometervergoeding en/ of de vergoeding voor fiets en OV-reizen hoger dan die voor autokilometers. Zowel voor zakelijke ritten als voor woonwerk-ritten. Gaat dit een stap te ver? Zorg dan dat je in ieder geval een fietskilometervergoeding geeft vanaf 1km en reizen per OV vergoed en ontzorgt door ook een mobiliteitskaart te verstrekken.
 2. Geef medewerkers een mobiliteitsbudget
  Daarmee kunnen ze, binnen de kaders die jij stelt, dagelijks zelf bepalen hoe ze willen reizen. Bekijk hier de mobiliteitsbudget-wijzer van Anders Reizen.
 3. Stimuleer carpoolen
  Carpoolen scheelt brandstofkosten en parkeerplekken. Maak het matchen van medewerkers makkelijk door een app als Toogethr of Nabogo te gebruiken. Als je als werkgever carpoolen organiseert, mag je max. 21 ct/km vergoeden aan de chauffeur, inclusief de omrijkilometers. Als medewerkers zelf het carpoolen onderling organiseren, kunnen ze – zowel bestuurder als meerijders – de in hun organisatie geldende kilometervergoeding krijgen. De werkgever mag de omrijkilometers niet vergoeden.

Onze mobiliteitsmakelaar Raymond Rutten vat het nog eens samen in onderstaand video: