• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

  Stuur de nieuwsbrief naar:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Je kunt je wagenpark technisch zonder problemen volledig elektrificeren. Maar voor zowel je organisatie als je medewerkers is de overstap naar een volledig elektrisch wagenpark, ook nu nog, vaak een grote stap. Wij helpen met het verduurzamen van je wagenpark, het aanpassen van je beleid en het meekrijgen van je medewerkers.

Ook een elektrische leaseauto blijft wel gewoon een auto. Met bijbehorende relatief hoge kosten voor jou als werkgever en veel ruimtegebruik. Is het mogelijk het gebruik van leaseauto’s te verminderen?

Direct aan de slag? Vul de enquête in en ontvang advies op maat!

Zes slimme maatregelen voor werkgevers

 1. Elektrificeer je wagenpark
  Zowel personenauto’s als bestelauto’s. Brabant Rijdt Elektrisch helpt je op weg. Maak overstappen op elektrisch rijden ook voor privérijders aantrekkelijk door het bieden van goede laadvoorzieningen. Lees het kennisdocument over elektrificatie van het wagenpark en slim laden van E-PACT.
 2. Stimuleer zuiniger rijden
  De juiste bandenspanning levert je 2 tot 5% brandstofbesparing op en banden met een AA-label gebruiken minder brandstof. Tips en trainingen helpen ook om zuiniger te rijden.
 3. Autodelen scheelt kosten
  Je kunt met elkaar carpoolen stimuleren, bijvoorbeeld via een app als Toogethr of Nabogo. Ook kun je leaseauto’s of bedrijfsauto’s overdag door meerdere collega’s laten gebruiken.
 4. Verklein je wagenpark
  Vervang een deel van je bedrijfswagenpark door deelauto’s van een aanbieder als Greenwheels of Mywheels. Pas de toewijzingscriteria in je leaseregeling aan. Biedt goede alternatieven aan zoals een mobiliteitsbudget en private lease.
 5. Ga voor minder autogebruik
  Stimuleer het gebruik van andere vervoermiddelen naast de leaseauto, zoals leasefiets en OV. Geef ook leaserijders een OV-kaart of mobiliteitskaart waarmee ze allerlei vormen van vervoer kunnen gebruiken met één kaart (zoals TurnnReisbalans en Xximo). Bij diverse leasemaatschappijen (zoals ALD) is de leaseauto te combineren met een leasefiets.
 6. Doe mee aan campagnes en acties
  Brabant Rijdt Elektrisch: provincie, E-PACT, Enpuls en BMN werken samen om jouw overstap naar een elektrisch wagenpark te vergemakkelijken. Met het ondertekenen van een intentieverklaring sluit je je aan bij BMN en de Brabantse werkgeversgroep die ook overstapt op elektrisch rijden. Jouw voordelen? Een gratis EV- en Laadinfrascan en gratis e-Autokeuzehulp. En natuurlijk steun van andere werkgevers.

Zie in onderstaande video alle tips nog eens samengevat door onze mobiliteitsmakelaar Raymond Rutten: