• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Fietsen is goed en heeft legio voordelen. Het geeft lichaamsbeweging, is gezond en de buitenlucht doet goed. De zonnestralen en de wind werken ontspannend. Ook is het goed voor het milieu om in plaats van een auto de fiets te pakken. Want een auto die op benzine rijdt, stoot CO2 uit. Carintreggeland vindt duurzaamheid en de gezondheid van haar medewerkers enorm belangrijk en wil medewerkers daarom stimuleren vaker op de fiets te komen. In samenwerking met Overijssel Onderweg, een mobiliteitsprogramma van provincie Overijssel, wordt de komende maanden een pilot georganiseerd om zorgmedewerkers te enthousiasmeren vaker met de fiets te gaan.

Unieke pilot

Overijssel Onderweg stelt de komende drie maanden 50 e-bikes beschikbaar voor zorgprofessionals van Carintreggeland om vanuit hun huis naar hun cliënten of verpleeghuislocatie te gaan. Tijdens deze pilot, die loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2022, gaan 50 zorgmedewerkers ervaren welke voordelen het gebruik van een fiets heeft voor, tijdens en na het werk. De belangstelling voor de e-bikes was veel groter dan het aanbod. Medewerkers moesten zich daarom vooraf inschrijven en aangeven wat hen motiveerde om de fiets te pakken. ‘’Wanneer ik fiets merk ik dat ik me fitter voel en dit komt ten goede van onze cliënten’’, gaf een van de medewerkers aan.


Enthousiast op de fiets

Koen van der Linden, manager bij Carintreggeland: “Het is fijn om te zien dat zovelen enthousiast zijn. We zien goede mogelijkheden dat collega’s nog vaker met de fiets naar cliënten of het werk gaan. We hopen de komende maanden op een olievlek zodat nog meer collega’s gestimuleerd worden om vaker de fiets te pakken. Het fietsen maakt ons fitter, gezonder en het zorgt ervoor dat collega’s zich minder vaak ziekmelden. Een win- win situatie voor iedereen.”

 

Over Overijssel Onderweg
Overijssel Onderweg is een mobiliteitsprogramma van provincie Overijssel. Dit programma helpt werkgevers bij de ontwikkeling van een succesvol mobiliteitsbeleid. Daarbij staan minder reizen, andere manieren van reizen en schoner reizen centraal. Met diverse acties en maatwerkoplossingen werkt Overijssel Onderweg aan minder files, minder CO2 uitstoot, meer vrijheid in werk- en reistijden en vitalere medewerkers. 

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl