• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Doe nu gratis de Gezond Reizen Naar Je Werk Scan!

Zo krijgt u inzicht in hoe uw medewerkers tegen het thema ‘gezondheid’ aan kijken. En of zij mogelijkheden zien om van hun reistijd beweegtijd te maken. Zo kunt u gericht maatregelen nemen.

Bekijk meer

Nieuw

Doe nu gratis de Gezond Reizen Naar Je Werk Scan!

Zo krijgt u inzicht in hoe uw medewerkers tegen het thema ‘gezondheid’ aan kijken. En of zij mogelijkheden zien om van hun reistijd beweegtijd te maken. Zo kunt u gericht maatregelen nemen.

Bekijk meer

Lekker Onderweg is een actie van het programma Overijsel Onderweg waarbij medewerkers met een app worden uitgedaagd om vaker naar het werk te fietsen. Fietsen naar het werk is dé makkelijkste manier om aan je dagelijkse beweging te komen. Daarnaast heeft het een positief effect op de fysieke gezondheid en het mentale welbevinden. De actie duurt drie maanden. Werkgevers en werknemers kunnen gratis deelnemen.

Zo werkt de actie

Medewerkers downloaden de SamenGezond-app. De app daagt je uit om in beweging te komen. Zo worden er elke week beweegdoelen gesteld die zichzelf aanpassen. Wordt het doel (makkelijk) gehaald, dan wordt het doel de week erna moeilijker. Lukt het om een beweegdoel te halen, dan maken deelnemers ook nog kans op mooie prijzen.

Met tweewekelijkse uitdagingen worden medewerkers nog eens extra uitgedaagd om met een team van collega’s in beweging te komen. Medewerkers kunnen zelf collega’s uitnodigen om een team te vormen. Samen verzamelen ze beweegminuten door naar het werk te fietsen. Zo sparen ze voor een volle stempelkaart en een digitale trofee in de app.

Als deelnemende organisatie maak je ook elke week kans op een gezonde beloning voor op het werk.

Na de actieperiode kunnen deelnemers de SamenGezond-app blijven gebruiken als ze dat willen. Ook kunnen ze blijven meedoen aan de uitdagingen. Zo houden ze het steuntje in de rug om te blijven bewegen. Na de actieperiode van drie maanden dingen medewerkers niet meer mee in de prijzen die worden vergeven.

De SamenGezond-app

De SamenGezond-app is ontwikkeld op initiatief van Menzis, maar de actie staat los van de zorgverzekeraar. Er is een speciale omgeving binnen de SamenGezond-app klaargezet voor deze actie van Overijssel Onderweg. Er worden geen gegevens met Menzis, Overijssel Onderweg, de werkgever of anderen gedeeld.

Zo doet u mee

Doet u ook mee aan Lekker Onderweg? Laat het weten aan uw mobiliteitsmakelaar van Overijssel Onderweg. Wij nemen dan contact met u op. Overijssel Onderweg verzorgt de verdere organisatie en administratie van de actie. We verwachten van u alleen dat u over de actie communiceert met uw medewerkers en meehelpt hen te overtuigen om mee te doen. Overijssel Onderweg levert hiervoor tekst en beeldmateriaal bij u aan.

Vragen? Hulp nodig?

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de actie Lekker Onderweg voor medewerkers en organisaties.

Komt u er toch niet uit? Stuur een mail naar lekkeronderweg@dtvconsultants.nl. Op werkdagen doen we ons best om u dezelfde dag antwoord te geven.

Heeft u vragen over de (technische werking van de) SamenGezond app? Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen.

Deelnamevoorwaarden werkgevers

  • Werkgevers werken mee aan interne communicatie over de actie.
  • Het is mogelijk om informatie over uw vitaliteits- en/of mobiliteitsbeleid en faciliteiten op te nemen in de SamenGezond app. Hiervoor wordt een aparte tegel in het tabblad ‘content’ aangemaakt. Bij deelname aan de actie zullen we met u overleggen welke informatie en/of hyperlinks passend zijn.

Doe mee aan de actie 'Lekker Onderweg'

Haal ook jouw beweegminuten!

Deelnamevoorwaarden(Vereist)
Deelnamevoorwaarden werknemers • Je werkt bij een bedrijf dat zich heeft aangemeld voor de actie ‘Lekker Onderweg’ (individueel deelnemen is niet mogelijk). • Je gaat nu (meestal) met de auto naar het werk, maar wil proberen (vaker) te gaan fietsen naar het werk. • Na activatie van je account doe je drie maanden mee met de actie ‘Lekker Onderweg’. Je kunt de SamenGezond-app daarna wel blijven gebruiken, maar geen extra gezonde beloning voor op je werk meer verdienen. • Overijssel Onderweg wil ook in beeld brengen wat het effect van de actie is. Daarom krijg je na aanmelding voor de actie, kort na het afronden van de actie en een paar maanden daarna per e-mail een korte vragenlijst toegestuurd. We willen graag dat je deze vragen beantwoordt. De vragenlijst ontvang je op het e-mail adres dat je hieronder opgeeft.
Over de SamenGezond-app(Vereist)
• De SamenGezond-app is ontwikkeld op initiatief van zorgverzekeraar Menzis. • De app is gratis te gebruiken, voor iedereen. Door mee te doen aan de actie ‘Lekker Onderweg’ kom je in een speciaal voor Overijssel Onderweg ingericht gedeelte van de app terecht. Je kunt alleen met de speciale code die je van SamenGezond krijgt een account voor deze actie activeren. Bij activeren van je account in SamenGezond ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacy statement van SamenGezond. Menzis, Overijssel Onderweg en je werkgever krijgen géén inzicht in jouw individuele data. Rapportage gebeurt alleen anoniem en op groepsniveau.