• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

René Teeuwen

06 5209 5017

Overijssel Onderweg wil mensen die op bedrijventerreinen werken aanmoedigen om vaker te gaan fietsen naar het werk. Zo werken we aan gezonde medewerkers, minder files en een beter milieu. Hiervoor is de actie ‘Lekker Onderweg’ bedacht. Werkgevers en werknemers kunnen gratis deelnemen.

Zo werkt de actie

Deelnemers laten minstens één keer per week de auto staan, en gaan fietsen naar het werk. Zo kunnen zij elke week hun ‘beweegminuten’ halen. Om de week doen deelnemers mee aan een uitdaging. Met deze uitdaging ga je samen met collega’s een aantal beweegminuten halen in een bepaalde periode. En dat loont! Medewerkers zullen zich fitter gaan voelen, zowel fysiek als mentaal. Door uitdagingen te halen maken medewerkers ook nog kans op een verrassende en gezonde beloning voor op het werk. De actie loopt drie maanden.

De SamenGezond-app

Lekker Onderweg werkt met de SamenGezond-app. Met deze app prikkelen we medewerkers steeds opnieuw om te bewegen. Het weekdoel past zichzelf aan: als je het doel (makkelijk) haalt wordt het doel de week erna pittiger. Blijkt het weekdoel lastig te halen, dan volgt de week erna een gemakkelijker doel. Zo blijven mensen gemotiveerd om te (blijven) bewegen! Het weekdoel bestaat uit beweegminuten (door te fietsen naar het werk) en het aanbevolen aantal stappen dat mensen dagelijks moeten zetten.

De tweewekelijkse uitdagingen staan in de app in het tabblad ‘Samen Uitdagingen’. In deze tab staan zowel uitdagingen van SamenGezond als uitdagingen van Lekker Onderweg. De uitdagingen van de actie herken je aan de titel: ze starten altijd met ‘Lekker Onderweg’. Deelnemers kunnen zelf collega’s uitnodigen om samen een team te vormen. Dit doen ze met een directe link, die gemakkelijk via bijvoorbeeld Whatsapp is te delen. Met elkaar moeten zij dan een bepaald aantal beweegminuten verzamelen door te fietsen naar het werk. Dit gezamenlijke doel is opgedeeld in ‘stempels’ zodat goed is te zien hoever je al bent.

Na de actieperiode kunnen deelnemers de SamenGezond-app en de Samen Uitdagingen blijven gebruiken als ze dat willen, zo blijft het een handig steuntje in de rug. De gemaakte beweegminuten en voltooide uitdagingen tellen na de actieperiode alleen niet meer mee voor de gezonde beloning voor op het werk.

Dit zijn de gezonde beloningen die voor bedrijven te verdienen zijn:

Air tafeltennis tafel
1x per bedrijf

Het tafelblad is gemaakt van een speciaal net. Dit geeft veel speelplezier en maakt de tafel lichtgewicht (nog geen 7 kg). Als je klaar bent met spelen ruim je de tafel gemakkelijk op.

Specificaties:
Materiaal: kunststof
Afmetingen: 240 x 120 x 63 cm (LxBxH)

Fruit op je werk pakket ‘goud’
• 3x per bedrijf
• Fruitbox met 30 stuks fruit, seizoensgebonden

Ergonomische zitbal
1x per bedrijf

De zitbal van het kwalitatieve merk Togu stelt de gebruiker in staat een actieve zithouding aan te nemen. Doordat de gebruiker bijna constant zichzelf in evenwicht moet houden worden spieren dermate benut dat klachten bijna uitgesloten worden.

Zo doet u mee

Doet u ook mee aan Lekker Onderweg?? Laat het weten aan uw mobiliteitsmakelaar van Overijssel Onderweg. Wij nemen dan contact met u op. Overijssel Onderweg verzorgt de verdere organisatie en administratie van de actie. We verwachten van u alleen dat u over de actie communiceert met uw medewerkers en meehelpt hen te overtuigen om mee te doen. Overijssel Onderweg levert hiervoor tekst en beeldmateriaal bij u aan.

Deelnamevoorwaarden werkgevers

• Werkgevers met minstens 50 medewerkers kunnen deelnemen.
• Werkgevers werken mee aan interne communicatie over de actie.
• Het is mogelijk om informatie over uw vitaliteits- en/of mobiliteitsbeleid en faciliteiten op te nemen in de SamenGezond app. Hiervoor wordt een aparte tegel in het tabblad ‘content’ aangemaakt. Bij deelname aan de actie zullen we met u overleggen welke informatie en/of hyperlinks passend zijn.

Vragen? Hulp nodig?

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de actie Lekker Onderweg voor medewerker en organisaties.

Komt u er toch niet uit? Stuur een mail naar lekkeronderweg@dtvconsultants.nl. Op werkdagen doen we ons best om u dezelfde dag antwoord te geven.

Heeft u vragen over de (technische werking van de) SamenGezond app? Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen.

Doe mee aan de actie 'Lekker Onderweg'

Haal ook jouw beweegminuten!

Deelnamevoorwaarden(Vereist)
Deelnamevoorwaarden werknemers • Je werkt bij een bedrijf dat zich heeft aangemeld voor de actie ‘Lekker Onderweg’ (individueel deelnemen is niet mogelijk). • Je gaat nu (meestal) met de auto naar het werk, maar wil proberen (vaker) te gaan fietsen naar het werk. • Na activatie van je account doe je drie maanden mee met de actie ‘Lekker Onderweg’. Je kunt de SamenGezond-app daarna wel blijven gebruiken, maar geen extra gezonde beloning voor op je werk meer verdienen. • Overijssel Onderweg wil ook in beeld brengen wat het effect van de actie is. Daarom krijg je na aanmelding voor de actie, kort na het afronden van de actie en een paar maanden daarna per e-mail een korte vragenlijst toegestuurd. We willen graag dat je deze vragen beantwoordt. De vragenlijst ontvang je op het e-mail adres dat je hieronder opgeeft.
Over de SamenGezond-app(Vereist)
• De SamenGezond-app is ontwikkeld op initiatief van zorgverzekeraar Menzis. • De app is gratis te gebruiken, voor iedereen. Door mee te doen aan de actie ‘Lekker Onderweg’ kom je in een speciaal voor Overijssel Onderweg ingericht gedeelte van de app terecht. Je kunt alleen met de speciale code die je van SamenGezond krijgt een account voor deze actie activeren. Bij activeren van je account in SamenGezond ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacy statement van SamenGezond. Menzis, Overijssel Onderweg en je werkgever krijgen géén inzicht in jouw individuele data. Rapportage gebeurt alleen anoniem en op groepsniveau.