• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Lekker Onderweg is een actie van het programma Overijsel Onderweg waarbij medewerkers met een app worden uitgedaagd om vaker naar het werk te fietsen. Fietsen naar het werk is dé makkelijkste manier om aan je dagelijkse beweging te komen. Daarnaast heeft het een positief effect op de fysieke gezondheid en het mentale welbevinden. De actie duurt drie maanden. Werkgevers en werknemers kunnen gratis deelnemen.

Zo werkt de actie

Medewerkers downloaden de SamenGezond-app. De app daagt je uit om in beweging te komen. Zo worden er elke week beweegdoelen gesteld die zichzelf aanpassen. Wordt het doel (makkelijk) gehaald, dan wordt het doel de week erna moeilijker. Lukt het om een beweegdoel te halen, dan maken deelnemers ook nog kans op mooie prijzen.

Met tweewekelijkse uitdagingen worden medewerkers nog eens extra uitgedaagd om met een team van collega’s in beweging te komen. Medewerkers kunnen zelf collega’s uitnodigen om een team te vormen. Samen verzamelen ze beweegminuten door naar het werk te fietsen. Zo sparen ze voor een volle stempelkaart en een digitale trofee in de app.

Als deelnemende organisatie maak je ook elke week kans op een gezonde beloning voor op het werk.

Na de actieperiode kunnen deelnemers de SamenGezond-app blijven gebruiken als ze dat willen. Ook kunnen ze blijven meedoen aan de uitdagingen. Zo houden ze het steuntje in de rug om te blijven bewegen. Na de actieperiode van drie maanden dingen medewerkers niet meer mee in de prijzen die worden vergeven.

De SamenGezond-app

De SamenGezond-app is ontwikkeld op initiatief van Menzis, maar de actie staat los van de zorgverzekeraar. Er is een speciale omgeving binnen de SamenGezond-app klaargezet voor deze actie van Overijssel Onderweg. Er worden geen gegevens met Menzis, Overijssel Onderweg, de werkgever of anderen gedeeld.

Vragen? Hulp nodig?

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de actie Lekker Onderweg voor medewerkers en organisaties.

Heeft u vragen over de (technische werking van de) SamenGezond app? Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen.

Deelnamevoorwaarden werkgevers

  • Werkgevers werken mee aan interne communicatie over de actie.
  • Het is mogelijk om informatie over uw vitaliteits- en/of mobiliteitsbeleid en faciliteiten op te nemen in de SamenGezond app. Hiervoor wordt een aparte tegel in het tabblad ‘content’ aangemaakt. Bij deelname aan de actie zullen we met u overleggen welke informatie en/of hyperlinks passend zijn.

 

De fietsactie Lekker Onderweg loopt tot en met juni 2023, aanmelden is niet meer mogelijk.