• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Op dinsdag 7 november zijn de drie beste fietswerkgevers bekend gemaakt in de categorieën 200+ medewerkers, 50-200 medewerkers en tot 50 medewerkers. In dit artikel lees je wie de winnaars zijn en waarom zij gewonnen hebben.

Drie keer eerste

In de categorie tot 50 deelnemers is Little rocket met de eerste plaats naar huis gefietst. Samen sporten, gezond eten en actieve bedrijfsuitjes. Bij Little Rocket is vitaliteit een belangrijk onderwerp. Het kantoor van Little Rocket verhuisde kortgeleden van Oldenzaal naar het centrum van Enschede. Voor veel medewerkers moest de knop om: uit de auto, op de fiets. Om deze drempel minder groot te maken werd er een fietsplan gemaakt. Medewerkers kregen de mogelijkheid om een e-bike of speedpedelec te leasen en de kilometervergoeding voor fietsen is hoger dan de vergoeding met de auto. Dat bleek een gouden zet: rond de 80% van de medewerkers komt met de fiets of speedpedelec naar het werk.

Ecare, gevestigd in Enschede, is de winnaar in de categorie 50-200 medewerkers. Het bedrijf maakt slimme software voor de zorg, en probeert net zo goed voor hun eigen medewerkers te zorgen. Medewerkers kunnen fiscaal aantrekkelijk een fiets aanschaffen en krijgen een kilometervergoeding voor de fiets. Ook is er in het pand van Ecare een douche- en kleedruimte aanwezig. Recent is Ecare zelfs gestart met een pilot voor een 4-daagse werkweek om de werk-privé balans te verbeteren waarbij er o.a. meer ruimte is ontstaan om te gaan bewegen. Dat de inzet heeft gewerkt is duidelijk: Het aantal fietsers binnen het bedrijf is de laatste jaren zoveel toegenomen dat er extra fietsenstallingen zijn geplaatst.

NV ROVA Holding in Zwolle won in de grootste categorie: 200+ medewerkers. Rova werd door een record aantal medewerkers genomineerd. Een bewijs van de populariteit van de fietsregelingen. Wanneer medewerkers binnen 10 kilometer van het bedrijf wonen, ontvangen ze alleen een kilometervergoeding voor de fiets. Dit resulteert in een enorm hoog fietsgebruik.

V.l.n.r. Little Rocket, ECare, Rova

Videoverslag prijsuitreiking

Op dinsdag 7 november verrasten mobiliteitsmakelaars Arnold Helfrich en Raymond Rutten de bedrijven met hun overwinning. Klik hier om een videoverslag te zien inclusief korte interviews met de winnaars!

Tweede en derde prijs

De bedrijven die de 1e plaatsen hebben gewonnen zijn natuurlijk niet de enige bedrijven die hard bezig zijn om hun medewerkers op de fiets te krijgen. In de categorie tot 50 medewerkers verdienen Wecovi BV en TRICAS uit Zwolle een mooie tweede en derde plek. Rouveen Kaasspecialiteiten uit Rouveen en Hanzestrohm uit Zwolle winnen de tweede en derde prijs in de middelste categorie. In de categorie 200+ medewerkers gaan Kruitbosch en Veiligheidsregio IJsselland, beide uit Zwolle, met de tweede en derde prijs naar huis.

Meer weten over de winnaars en wat hun succesrecept is? Houd de komende weken onze LinkedIn in de gaten!

Nationale prijsuitreiking

De eerste prijs winnaars van elke klasse maken kans om de beste fietswerkgever van heel Nederland te worden. De landelijke uitreiking vindt (digitaal) plaats op 21 November van 10 tot 11 uur ’s ochtends. De drie nummers één van Overijssel maken kans op de landelijke titel en een LEKKER e-bike!

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl