• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Feest in Zwolle! Het bedrijf Hanzestrohm, gelegen op bedrijventerrein de Marslanden, is vandaag uitgeroepen tot Beste Hybride Werkgever van het Jaar bij de ‘Zo-werkt-het-awards’. De verkiezingen zijn onderdeel van een campagne vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om het inspirerende aanpassingsvermogen van bedrijven in het afgelopen jaar te vieren. Werknemers konden hun eigen organisatie nomineren, met hierbij de motivatie waarom hun werkgever deze prijs verdient. Uit alle nominaties, en alle landelijke inzendingen, is Hanzestrohm als landelijke winnaar uit de bus gekomen.

Van regionale naar landelijke winnaar
Dinsdag 7 juni was het al feest bij Hanzestrohm, toen ze hoorden dat ze tot regionale winnaar verkozen waren. Een week later is het feest compleet. Ze hebben de prestigieuze titel ‘Beste Landelijke Hybride Werkgever van het Jaar’. In een, toepasselijk digitale prijsuitreiking, is het nieuws vandaag bekend gemaakt. Welke organisatie gaat nu net een stapje verder om het hybride werken makkelijker en leuker te maken voor hun werknemers?
Hanzestrohm, aldus de jury.

Motivatie van werknemers
De motivatie van Jan Katers, werknemer bij het bedrijf, zal daar zeker aan hebben bijgedragen. “Alles wordt er aan gedaan om goed in je vel te zitten. Met 40 vakantiedagen, veel vrijheid om thuis te werken, een groen en duurzaam kantoor en activiteiten zoals samen mountainbiken.”

Wilco Wietsma, collega van Jan, beaamt dat. “Wij krijgen de vrijheid om zelfs in het buitenland te werken. Zelf heb ik een poosje in Oostenrijk gewerkt. Fantastisch dat dit kan, zelfs bij een vrij technisch bedrijf wat wij zijn. En misschien leuk om te weten, we hebben zelfs de mogelijkheid om massages te krijgen.”

Motivatie van de jury
Henk Markerink, jurylid namens VNO-NCW, is duidelijk. “Hanzestrohm verdient de titel dubbel en dwars. In de sector waarin zij zitten is het enorm lastig om werknemers binnenboord te houden. Helemaal in een tijd van hybride werken. Dat lukt alleen als je iets extra’s doet, en dat doen ze bij Hanzestrohm. Zij zorgen ervoor dat werknemers overal hun werk kunnen doen, maar ook gebruik kunnen maken van het geweldige duurzame kantoor in Zwolle. Hiermee zijn ze een voorbeeld voor andere bedrijven in de technische sector.”

Vrijheid
HR-coördinator Marlies Boneschansker hoort alle lovende woorden met een glimlach aan. Ze herkent zich in de woorden van Markerink. “Wij zijn een familiebedrijf, medewerkers staan echt centraal bij ons. Nieuwe medewerkers komen in een warm bad, dat merkte ik zelf ook toen ik hier kwam werken.”

Boneschansker wist niets af van de verkiezing. “Dat maakt het nog wel het meest bijzonder. Wij wisten als HR helemaal niet dat deze verkiezingen speelden. Dat onze werknemers het wel in de gaten hadden en ons hebben genomineerd, betekent voor ons ontzettend veel.”

De aanpak bij Hanzestrohm wordt gekenmerkt door de vrijheid die wordt geboden aan de werknemers. Boneschansker: “Ook wij hebben na de coronacrisis zoals veel bedrijven te maken met meer uitval, maar vinden het belangrijk om nog steeds de werknemers veel vrijheid te bieden met bijvoorbeeld de 40 vakantiedagen. Het gaat om de balans, die moet goed zijn. Wij zetten in op de mentale en lichamelijke toestand van onze werknemers. Die waardering krijgen wij nu terug, via onze werknemers, en de landelijke jury, met deze prijs.” 

Hanzestrohm is een groep van ondernemingen die vanuit een technisch merkenportfolio specialistische producten en diensten aanbiedt. De Hanzestrohm-ondernemingen beschikken over diepgaande knowhow op het gebied van building solutions, industrial solutions en infra solutions. Als zelfstandig familiebedrijf, opgericht in 1951 bedient Hanzestrohm met circa 140 medewerkers klanten vanuit Zwolle (hoofdkantoor), Alphen aan den Rijn en Oud-Beijerland. Het hoofdkantoor bevindt zich op bedrijventerrein de Marslanden in Zwolle. Dit bedrijventerrein behoort tot één van de bedrijventerreinen waar de provincie Overijssel extra inzet op het stimuleren van mobiliteit, duurzaamheid en goed werkgeverschap.

 

HR-coördinator Marlies Boneschansker, werknemer Jan Katers en mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich
Volgens de werknemers heeft Hanzestrohm het mooiste kantoor van Zwolle, gekenmerkt door duurzaamheid
Hanzestrohm zorgt goed voor haar werknemers, inclusief de insecten
Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl