• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Wensink Lease & Services uit Zwolle zet volop in op duurzame groene mobiliteit. Duurzaam als het gaat om hun voertuigen, met – gedeeltelijk of geheel – elektrische modellen. Maar ook als het gaat om de bedrijfsprocessen en hun medewerkers. Mede daarom heeft het bedrijf een nieuw thuiswerkbeleid ingevoerd. Hiervoor hebben ze gebruikt gemaakt van de voucherregeling van de provincie Overijssel. We spraken met Erwin Vos (manager Operations) over het nieuwe thuiswerkbeleid en hun leasefietsregeling!

Erwin, kan je ons iets meer vertellen over Wensink? Wat voor bedrijf zijn jullie precies?
“Van origine is Wensink een autobedrijf. We zijn gestart in 1986 en groot geworden als Mercedes-Benz dealer. Inmiddels hebben we ook andere merken zoals Ford, Citroen, KIA, Smart. Toen ik bij Wensink kwam werken heb ik voorgesteld om een leasemaatschappij op te starten. Daar zijn we in 2014 mee gestart. We zijn nu een leasemaatschappij met 5000 contracten. In de leasetop 60 staan we op de 33ste plaats. In vaktermen zijn wij een kleine tot middelgrote leasemaatschappij.”

Welke rol speelt duurzame mobiliteit binnen jullie bedrijf?
“Duurzame mobiliteit speelt op verschillende manieren een rol binnen ons bedrijf. Enerzijds omdat wij inmiddels duurzame lease opties aanbieden qua auto’s. Veel van onze modellen zijn geheel of gedeeltelijk elektrisch. En sinds kort kunnen bedrijven zelfs fietsen bij ons leasen! Anderzijds omdat wij voor ons eigen bedrijf gebruik hebben gemaakt van de voucherregeling van de provincie Overijssel. Hiermee hebben we expertise ingezet om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren van meer werken vanuit huis na corona.”

 

Erwin: “Ik zou de voucherregeling zeker aanbevelen!”

 

Kan je iets meer vertellen over de voucherregeling van de provincie Overijssel. Hoe ging dit in z’n werk?
“Met de voucherregeling van de provincie Overijssel hebben we expertise ingehuurd om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren om meer vanuit huis te werken. Een groot aantal van onze medewerkers vindt het prettig om één à twee dagen in de week vanuit huis te werken. In eerste instantie lijkt dit wat onhandig aangezien wij een autobedrijf zijn, maar inmiddels hebben we onze weg daar helemaal in gevonden. Met de subsidie van de provincie konden we een adviseur inhuren die samen met ons heeft gekeken naar een vorm van hybride werken die past bij het DNA van ons bedrijf.”

Hoe ziet jullie thuiswerkbeleid er nu uit?
“Je mag als werknemer 1 of 2 dagen thuiswerken waarin door de werkgever voorzien wordt in een laptop en een te declareren bedrag waarvoor je bijvoorbeeld een bureaustoel of bureau aan kunt schaffen. Voor die 1 of 2 dagen werken wordt wel de reiskostenvergoeding ingehouden maar ontvang je dan ook weer € 2,50 per dag aan thuiswerkvergoeding. De thuiswerkdagen worden per afdeling in onderling overleg bepaald.”

Je vertelde ook dat jullie sinds kort een leasefietsregeling hebben voor bedrijven. Kan je daar iets meer over vertellen?
“Al langer zien wij dat brandstofauto’s einde verhaal zijn. Electrische mobiliteit, deelauto’s, en de last mile worden steeds belangrijker. Allemaal om de CO2 footprint van je bedrijf zo klein mogelijk te houden. Fietslease kon in deze ontwikkeling eigenlijk niet meer achterblijven. Daarom bieden we nu ook een leaseovereenkomst voor fietsen aan.

 

Erwin: “Fietslease draagt bij aan de vitaliteit van je medewerkers!”

 

De aankoop van de fiets wordt (via de werkgever) ingehouden op het salaris van de werknemer. Het bedrag wordt verspreid over drie jaar afgeschreven waarbij geldt: bruto is netto. Dus stel dat voor een fiets van zo’n 2.200 euro het bruto leasebedrag per maand 80 euro is, dan ziet de werknemer op het loonstrookje dat dat 50 – 57 euro netto kost. In dat tarief zijn dan de kosten voor verzekering, onderhoud, pechhulp en accugarantie inbegrepen. Dat is dus goedkoper dan zelf kopen.

Het voordeel van een fietsleaseregeling ten opzichte van een leaseauto is dat de fiets ook privé gebruikt mag worden zonder extra bijkomende kosten. Daarnaast is het natuurlijk veel beter voor je gezondheid wanneer je (veel) fietst. De medewerkers zelf zijn ook heel enthousiast. Vooral door de lagere kosten en vanwege de inbegrepen verzekering, onderhoud en pechhulp.”

De voucherregeling en de fietsregeling zijn beschikbaar voor alle werkgevers in Overijssel. Zou jij de regelingen aanbevelen?
“Beide regelingen zijn uitstekende instrumenten om je hybride werkbeleid goed vast te leggen en vorm te geven. Wij hebben er heel positieve ervaringen mee. De mobiliteitsmakelaar van de provincie Overijssel heeft ons goed geholpen bij de uitleg en implementatie ervan. Ik zou de regelingen zeker aanbevelen”

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl