• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

  Stuur de nieuwsbrief naar:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Fietsen is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Het scheelt ook parkeerruimte en drukte op de weg. Toch komen veel medewerkers nog steeds met de auto, ook als ze op fietsbare afstand wonen.

En dat is vaker het geval dan je denkt: bijna de helft van alle forenzen woont op minder dan 15 kilometer van hun werk. Een prima afstand voor de e-bike. Daarnaast is de fiets vaak een handig vervoermiddel om het stukje naar de OV-halte te overbruggen. Daarmee maakt de fiets de keuze voor OV ook aantrekkelijker.

Direct aan de slag? Vul de vragenlijst in en ontvang een advies op maat.

Vijf slimme maatregelen voor werkgevers

 

 1. Vergoed fietskilometers
  Fietskilometers kun je gewoon onbelast vergoeden tot 21 ct/km, óók als medewerkers dichtbij wonen of al een OV-kaart hebben. Je kunt ook de autokilometervergoeding lager maken dan de fietskilometervergoeding. Bekijk hier de fiscale mogelijkheden om fietsen te stimuleren.
 2. Bied een aantrekkelijke fietsregeling aan
  Met wat financiële ondersteuning wordt het nog aantrekkelijker om een nieuwe fiets te kopen. Mogelijkheden zijn het aanbieden van een leasefiets, een fiets vanuit de WKR of een renteloze lening. Lees hier hoe je jouw fietsregeling zo aantrekkelijk mogelijk maakt.
 3. Zorg voor goede fietsvoorzieningen
  De basis moet op orde zijn, anders laten je medewerkers hun fiets thuis staan. Zorg dus minimaal voor een veilige fietsenstalling, laadmogelijkheden voor e-bikes en een fietspomp en bandenplaksetje. Hoe staat het er bij jullie voor? Vul de vragenlijst in of neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in jouw regio.
 4. Regel gebruik van deelfietsen
  Het aanbieden van deelfietsen is een goed alternatief voor korte zakelijke ritten en een welkome aanvulling op het OV. Vergoed een OV-fietsabonnement of een andere deelfietsaanbieder. Of regel een pool met eigen bedrijfsfietsen, dat kan ook samen met andere bedrijven bij jullie op het terrein. Lees hier het best practice verhaal van Alfa Accountants.
 5. Doe mee aan fietscampagnes en acties
  Fietscampagnes kunnen je medewerkers net dat duwtje in de rug te geven, om verandering in gedrag door te voeren. Doe bijvoorbeeld mee met Lekker Onderweg of de jaarlijkse fiets naar je werk dag.
Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
 • Tip je werkgever

 • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
 • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl