• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

    Stuur de nieuwsbrief naar:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Ongeveer vijf keer per jaar vindt het vitaliteitscafé plaats op bedrijventerrein Hessenpoort. Netwerken, inspireren en van elkaar leren op het gebied van HR is daarbij het doel, waarbij thema’s rondom vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit centraal staan. Vandaag was de aftrap voor 2023 bij Tiem, een sociaal- en ontwikkelbedrijf, en stond de fiets in de schijnwerpers.

(HR-)medewerkers van onder meer ROVA, Kruitbosch en Transferro gave acte de présence aan het event, dat in handen is van Ondernemersvereniging Hessenpoort, BuroVitaal, WerkendZwolle en de provincie Overijssel. Bij binnenkomst viel direct iets op. Er stond een fiets een in de ruimte. Een fiets waarmee je een al fietsend een smoothie kan fabriceren. De smoothie fiets staat voor vitaliteit, en er was direct een link richting het verhaal van Ilse Sijtsema (OV Hessenpoort) en Arnold Helfrich (mobiliteitsmakelaar Overijssel Onderweg).

Optimalisatie fietsverbindingen Hessenpoort
Zij stipten een speerpunt aan voor 2023, de optimalisatie van fietsverbindingen voor Hessenpoort. Voor zowel fiets- als OV-verbindingen wordt begin 2023 een enquête uitgezet onder alle medewerkers op Hessenpoort. Een speciale werkgroep waar ook de gemeente Zwolle en de provincie aan deelnemen gaat aan de slag met de resultaten van deze enquête.

Vanuit de het vitaliteitscafé werd hier positief op gereageerd. Bedrijven als Transferro zijn zelf actief bezig om meer mensen op de fiets te krijgen, maar dan moet er ook een goede infrastructuur staan, aldus medewerkster Anita van de Weerd. Een infrastructuur die naar alle waarschijnlijkheid ook aangevuld worden met een fietsreparatieplek, waar werknemers op de Hessenpoort hun fiets kunnen laten repareren.

Arnold Helfrich stipte naast dit speerpunt de fietsactie LekkerOnderweg aan, en wees werkgevers op bepaalde ontwikkelingen op mobiliteitsgebied. Bijvoorbeeld dat sinds kort bij Vitens in Zwolle werknemers een hogere kilometervergoeding krijgen voor de fiets dan voor de auto. De meeste werknemers van de Hessenpoort wonen op 5-15 kilometer afstand van hun werkplek. Oftewel, een ideale afstand om de fiets te pakken.

Spitsmijding
Het voordeel van een vitaliteitscafé is dat er ook zaken worden besproken die niet op het programma stonden. Zo gaven de ROVA en Tiem aan bezig te zijn met kookworkshops te organiseren voor hun werknemers, zodat ze niet in de spits naar huis hoeven. Transferro deelt groentepakketten uit aan hun werknemers met producten van de lokale boeren rondom Hessenpoort. Allemaal acties die de vitaliteit van werknemers bevorderen, waarbij al fietsend een smoothie produceren de winnaar van de dag is.

Nieuwsgierig naar de LekkerOnderweg actie? Lees hier alles en doe mee!

Overijssel Onderweg (voorheen Twente Mobiel en Regio Zwolle Mobiel) stimuleert Overijsselse werkgevers om tot duurzaam mobiliteitsbeleid te komen. Daarbij staan uitdagingen rondom minder, ander en schoner vervoer centraal. Met diverse acties en maatwerkoplossingen dragen we bij aan het verlagen van verkeersdruk, minder CO2 uitstoot en meer vrijheid in werk- en reistijden. Sinds 2022 hanteren we daarvoor een gebiedsgerichte aanpak, met de focus op een aantal specifieke bedrijventerreinen, waaronder de Hessenpoort. 

 

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
  • Tip je werkgever

  • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
  • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl