• Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

  Stuur de nieuwsbrief naar:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Neem contact op

Maak kennis met je mobiliteitsmakelaar

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

Hybride werken heeft op meerdere manieren voordelen voor je organisatie. Medewerkers kunnen door flexibele werktijden en -dagen de file mijden 🚗 en zo kostbare tijd besparen en minder stress ervaren.

Medewerkers die hybride werken, oftewel werken op locatie afwisselen met thuiswerken, zijn minder reistijd kwijt. Deze niet gemaakte ritten besparen ook nog eens CO2-uitstoot en reiskosten.

Wat kun jij doen als werkgever?

Vul de vragenlijst in en ontvang direct advies op maat!

Acht tips voor werkgevers

 1. Bied je medewerkers een thuiswerkvergoeding aan
  Werkgevers kunnen werknemers per 1 januari 2023 een onbelaste thuiswerkvergoeding geven van €2,15 per dag. Lees hier meer over de thuiswerkvergoeding.
 2. Vergoed de inrichting van een Arboproof thuiswerkplek
  Voor de werkplek thuis kan een gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen, voor noodzakelijke voorzieningen en voor thuiswerkkosten van toepassing zijn. In deze handreiking vind je een antwoord op veel gestelde vragen en een aantal praktische voorbeelden. Wil je daarnaast weten in hoeverre jij al een thuiswerkvriendelijke werkgever bent? Vul onze Mobiliteitsindex in.
 3. Flexibiliseer werktijden en zorg voor een betere spreiding over de dag en week
  Zorg bijvoorbeeld voor langere openingstijden van jullie kantoor. Plan teamdagen of teamoverleggen in op verschillende/ rustige dagen. Plan overleggen tussen 10 en 4 zodat medewerkers de spits kunnen vermijden. Zorg dat medewerkers tijdens hun OV-reistijd kunnen werken. Of beloon het werken op rustige kantoordagen, bijvoorbeeld met een lunch of leuke activiteit.
 4. Zorg voor flexibele werkplekken
  Richt het kantoor in op hybride werken, met voldoende flexwerkplekken, ontmoetingsruimtes en overlegplekken. Gebruik een app om je medewerkers werkplekken te laten reserveren. Kijk in onze lijst van aanbevolen aanbieders voor mogelijke apps en/of tools.
 5. Slim roosteren, dichterbij werken
  Werken veel medewerkers verspreid door het hele land en moeten zij door de aard van hun werk op locatie werken bij klanten? Met slim roosteren zorg je dat ze minder kilometers hoeven te maken en vaker in hun eigen regio aan de slag kunnen. Wellicht kun je ook samenwerken met collega-ondernemers in andere regio’s en elkaar lokale opdrachten toeschuiven. Neem voor meer informatie contact op met de mobiliteitsmakelaar in jouw regio.
 6. Gebruik deze handige tools van TNO
  -Teamgesprek hybride werken: doel en afspraken
  -Samenwerking en verbinding
  -Werknemers naar kantoor
  -Effectief hybride vergaderen
  -Gezond hybride werken
  -Tips voor en door leidinggevenden
 7. Doe mee met de collegetour Hybride werken
  Nu het vanuit corona-oogpunt niet meer persé nodig is, rest de vraag: waarom werken we hybride? Een vraag die aan bod komt tijdens de collegetour Hybride Werken. Een vraag die inzicht geeft in de identiteit van een organisatie, in de visie, in de ambitie. Oftewel, hybride werken gaat over meer dan deels thuiswerken en deels op kantoor. Lees hier verder en doe mee!
 8. Beste Werkgever van het jaar-verkiezing
  Ieder jaar is er ‘de beste hybride werkgever van het jaar’ verkiezing. Werkgevers die proactief bezig zijn met hybride werken, kunnen door hun werknemers worden genomineerd en zo aanspraak maken op de prestigieuze titel. In 2022 won Hanzestrohm uit onze eigen provincie!

In onderstaande video vat mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich alle tips nog eens helder samen:

Glimlachende vrouw is haar fiets op slot aan het doen
 • Tip je werkgever

 • Ik kwam dit tegen op OverijsselOnderweg!
 • denkt graag mee over mobiliteit.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Neem direct contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars en ontvang onafhankelijk, persoonlijk advies op maat.

Foto van een brug tijdens zonsondergang

Regio West-Overijssel

Arnold Helfrich

06 2535 7227

a.helfrich@overijssel.nl

Regio Twente

Raymond Rutten

06 2557 8096

r.rutten@overijssel.nl